1. 11. 2023 - Dolní Žleb zastávka - Děčín - vedla J.W. (9km,31účast)

01.11.2023 17:49

První listopadový den a náš poslední středeční výlet dle Kalendáře akcí byl situován na Děčínsko. Tato trasa z D. Žlebu zastávka do Děčína nejprve po žluté značce (pak po zelené) se opakovala již potřetí. Příroda kolem nás byla ovšem pokaždé zcela jiná...
V r. 2021 jsme si trasu prošli za krásného slunečného počasí ve sněhu, na jaře r. 22 nám trasu zdobila rodící se zeleň listů na stromech. Dnes přesně naopak, příroda se ukládá ke spánku a listí se pomalu snáší k zemi... Příroda hrála všemi podzimními barvami a my procházeli touto pohádkovou cestou mezi černými velkým balvany, které jsou zde jakoby naseté. Je to zvláštní přírodní úkaz, který se hned tak v našem okolí nenajde! Mnozí našli u cesty ještě i houby, hlavně praváky. Trasa byla mírně namáhavá, zpestřená výhledy na Labe a na skály při pravém břehu, cesta schůdná, celá již z dávných dob dlážděná podpěrnou zdí a někde i s patníky. Je to velmi pěkná, zajímavá trasa, všem přítomným se líbila.
Počasí bylo na tuto roční dobu skvělé. Spojení z Děčína domů vynikající, vlaky odjíždějí směr domov každou chvíli. A tak ještě posezení v nádražní restauraci a hurá domů... (text+fotaJ.W.)

FOTOGALERIE + FOTA z r. 2021, zima + FOTA z r. 2022,jaro - a zde je profil trasy