11. 2. 2024 - 50. ročník Přechodu Dlouhého vrchu

11.02.2024 19:27
Jubilejní „Přechod Dlouhého vrchu“ nám letos propršel. Přesto přišla necelá stovka účastníků, z toho dokonce patnáct z Liberce. Jen těch našich turistů bylo opět málo.

V pohodě jsme se autobusy dopravili z Litoměřic na zastávku Ovčárna, kde je vždy start pochodu. Krajina kolem nás měla tentokráte zcela jiné kouzlo. Chyběl sníh, který většinou zahaluje přírodu, tak se nám dnes objevovala různá zákoutí ve zcela jiné podobě. Cesta byla většinou bez bláta, jen krátký malý úsek z vrcholu k odbočce na Skalici byl rozježděný a známé výhledy se nekonaly. Jinak v pohodě. Ve Skalici v hospůdce Pod kaštanem jsme se občerstvili, poseděli a vydali se zpět. Někteří přes Bílé stráně, někteří podél Pokratického potoka a další přes Žitenice. I tak jsme odcházeli domů spokojení z toho, že jsme se zúčastnili, protáhli na čerstvém vzduchu a zvítězili nad deštěm a svou leností. Boty jsme umyli, bundy uschly, vzpomínky zůstanou!

Všem zúčastněným velké uznání a poděkování, že jste se i přes deštivé počasí vydali a ocenili naši snahu organizaci akce...

FOTA J.W + FOTA J. Nerad + FOTA M. Zika