13. 12. 2023 - Mimořádný výlet - Malé Žernoseky - Lovosice - navrhla J. W. (4km,12účast.)

13.12.2023 14:46

Po cyklostezce z Malých Žernosek do Lovosic šel už snad každý z nás. Vymyslet ale výlet v době, kdy je všudě bláto a do terénu se nedá vyjít, příjde i takovýto krátký výlet s dobrým povrchem vhod.
Trasa pouhé čtyři kilometry po cyklostezce podél Labe splnila to, co jsme očekávali. Bez bláta, v pohodě, ale navzdory předpovědi hezkého počasí - v mlze. Cestou jsme zahlédli dvě volavky, několik kormoránů a dokonce i čápa. Poté lovosickým lesoparkem, zabočení na vyzdobené náměstí, kde vládne vánoční nálada. 
Zakončení výletu bylo přímo sváteční. V mini galerii Kulturního centra Lovoš jsme si prohlédli krásné obrázky malíře Dana Richtera a poté poseděli ve zdejší vskutku milé kavárně. Pro poslední letošní společné setkání a vzájemné přání příjemných svátků vánočních jsme si nemohli vybrat kultivovanější prostředí...

Výlet do Lovosic je v posledních letech zážitkem, město přímo zkrásnělo a to i v zimě. Městu dodávají kouzlo zdobné nádoby s různobarevným okrasným zelím a vřesem. Nádoby jsou jak na náměstí, tak i u kulturního domu, tak i u vlakového nádraží. A zde taky končila naše dnešní malá procházka. 

Všem krásné Vánoce!!! (text+fota J.W.)

FOTOGALERIE