6. 12. 2023 - Mimořádný výlet - Židovice - Želkovice - Řisuty - Lahovice - Libčeves - vedla J. W. s výpomocí Pepy M. (12km+13účast)

06.12.2023 18:46

Že je zima se sněhem a i bez sluníčka taky krásná, se přesvědčilo všech třináct zúčastněných na dnešním výletě. Trasa po silničce i brouzdání ve sněhu mělo kouzlo blížících se Vánoc a s tím spojená snová nálada. Zasněžená pole, stromy s bílými ozdobami, křupavý sníh pod nohami, pravá zima kolem nás s teplotou mírně pod nulou. Tentokráte nás provázela mlha, takže bez výhledů. Náhradou bylo několik kostelíků, které jsme potkávali – Želkovice, Řisuty, Lahovice, Libčeves – ještě více podtrhávaly vánoční čas.
Krásné rozloučení se sněhem, neboť za pár dnů přijde obleva s teplotou plus deset stupňů a tak si můžeme o Vánocích připomínat tento a minulý výlet, které nám již tak moc navodily tu krásnou atmosféru pravých bílých Vánoc...
Díky přepravě vánočně vyzdobeného vagonu Švestkové dráhy oběma směry, byly naše zážitky a nálada o to více naplněnější...Všem krásné Vánoce.
(text J.W+fota P.Mejstřík)

FOTOGALERIE